De eerste de beste | Best geteste product

4K Monitor Review Guide: waar u op moet letten bij een 4K-monitor

person using laptops

Het is een nieuw jaar en nu is het tijd om uw computer te upgraden. Een van de beste manieren om dat te doen is met een 4K-monitor. Een 4K-monitor is perfect voor iedereen die afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit wil maken. De eerste stap die u moet nemen, is bepalen welke maat u uw monitor wilt hebben. Het meest populaire formaat is 27″, maar als je op zoek bent naar iets groter of kleiner, zijn er veel opties om uit te kiezen. Je wilt ook rekening houden met de resolutie van je monitor. Als je op zoek bent naar iets met een hogere resolutie, je zult er meer voor moeten betalen.

Wat is een 4K-monitor

Een 4K-monitor is een monitor met een hoge resolutie die een resolutie heeft van 4.000 pixels horizontaal en 2.000 pixels verticaal. Hoewel deze resolutie lager is dan de 4K-videoresolutie van 3.840 x 2.160, zijn de twee niet gerelateerd. Een 4K-monitor kan inhoud weergeven met een resolutie van 3840 x 2160, maar kan geen video-inhoud weergeven met deze resolutie.

Waar moet u op letten bij een 4K-monitor

Wanneer je op zoek bent naar een 4K monitor, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste dingen om op te letten, is de grootte van de monitor. Als je een grote monitor wilt die je een groot beeld geeft, kies dan voor een 27″ monitor. Wil je iets kleiners, dan kun je een 24″ monitor kiezen. Wil je nog iets kleiners, dan kun je een 22″ monitor kiezen. Wil je nog iets groters, dan kun je een 32″ monitor kiezen.

Hoe kiest u de beste maat

Wanneer u de grootte van uw monitor kiest, moet u eerst beslissen hoe groot u deze wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een grote monitor die een groot beeld geeft, kies dan voor een 27″ monitor. Wil je iets kleiners, dan kun je een 24″ monitor kiezen. Wil je iets kleiners, dan kun je een 22″ monitor kiezen. Wil je iets groters, dan kun je een 32″ monitor kiezen.

Is 4k ook geschikt voor gamen?

Hoewel 4K-monitoren voornamelijk voor video worden gebruikt, kunnen ze ook worden gebruikt voor gaming. Doordat de resolutie zo hoog is, zien games er veel scherper uit. Mogelijk hebt u echter een krachtigere computer nodig om games op 4K te spelen. Ben je van plan om te gamen, dan kies je het beste voor een monitor met G-Sync of FreeSync.

Conclusie

Nu je weet waar je op moet letten bij een 4K-monitor, is het tijd om te gaan winkelen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een 4K monitor. Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is de grootte van de monitor. Wil je een grote monitor die een groot beeld geeft, kies dan voor een 27″ monitor. Wil je iets kleiners, dan kun je een 24″ monitor kiezen. Wil je iets kleiners, dan kun je een 22″ monitor kiezen. Wil je iets groters, dan kun je een 32″ monitor kiezen.

Mobiele versie afsluiten